Goodbye Bali.. Hello Australia! (Blog 9)

For English click here.

Sinds 4 december zijn we in Australië. Eerst een week in het prachtige Bronte Beach in Sydney, waar we mochten slapen bij de Nederlandse/Westlandse Jet en Franse Julien die als ‘expats’ in Sydney wonen en werken. Daarna een paar dagen in Byron Bay waar we hebben geleefd in een ‘backpackers’ hostel. En sinds gisteren zijn we in Mission Beach en slapen we bij de ‘locals’. Al voor de derde keer bezoeken we dit prachtige dorpje! Weliswaar nu even in de stortregen als gevolg van cycloon Owen.

En nu kappen we met het gebruiken van de termen. 🙂 Er zijn namelijk allerlei termen voor werkende mensen die we overal tegenkomen: locals die in hun eigen land werken, backpackers die na school gaan reizen, reizigers die een break nemen, digital nomads die overal en nergens werken, expats die tijdelijk in het buitenland werken, emigranten die permanent in het buitenland wonen en werken en misschien missen we er nog wel een paar. Maar elk mens en elk verhaal is zo anders dat het niet in hokjes te proppen valt. Gelukkig maar 🙂

Weet je waar we achter kwamen? Dat we deze verscheidenheid aan werkende mensen niet alleen op deze reis tegenkomen, maar deze mensen kennen we thuis ook en zijn we de afgelopen jaren ook tegen gekomen. Wat een inzicht he! 🙂 En weet je waar we nog meer achter kwamen? Bijna alle werkende mensen zijn bezig met work life differently: verandering in huidige baan, een andere baan, een eigen bedrijf starten, van hobby werk maken, ergens anders wonen en werken, een studie beginnen. Maar juist ook persoonlijke keuzes die het werkleven beïnvloeden, zoals: een lange reis maken, een (groter) huis kopen, kiezen voor kinderen, balans tussen werk en vrije tijd, een andere levensstijl en ga zo maar door. Want hoe je het went of keert, beïnvloedt je leven je werk en beïnvloedt je werk je leven.

Dus ja, wat is work life differently? Dat kan groot of klein zijn, lang of kort, het is voor iedereen anders!