The beginning of our idea to go On the Road! (Blog 0)

For English click here. 

Hieronder lees je het verhaal voordat we On the Road gingen. We zijn inmiddels On the Road! Lees onze blogs en volg ons op Facebook of Instagram

Dit is ons doel! Het idee is 3 jaar geleden ontstaan en we gaan het nu écht doen! 

Wat?
We gaan On the Road! In augustus 2018 gaan we voor ongeveer een jaar in een retro- camper overal en nergens leven. We gaan reizend werken of werkend reizen, het is maar net hoe je het bekijkt. 🙂 We zullen voornamelijk door Europa reizen met Nederland als vaste basis.

Hoe?
De camper wordt ons nieuwe huis én kantoor. We vervangen de houten keukentafel voor een knus bankje in de camper, maar met hetzelfde bakkie (koffie)! Binnenkort herken je de camper uit duizenden door ons logo en leuke teksten.

Wat gaan we doen? 
Go with the flow!

  • Miljoenen mensen over de hele wereld hebben werk of zoeken (ander) werk.
  • Miljarden mensen hebben ideeën, dromen, doelen en passies die ze ooit in hun leven nog willen doen.
  • En iedereen wil werk doen wat ie leuk vindt en wat ook voldoende inkomen oplevert om daarnaast nog meer leuke dingen te kunnen doen.

Veel mensen ‘denken’ dat ze hun ideeën, dromen, doelen en passies niet kunnen bereiken. Door bijvoorbeeld te weinig tijd, te weinig financiële middelen, door hun leeftijd/gezondheid, ze denken dat dit gewoon niet haalbaar is of kennen de juiste wegen (nog) niet. Wij denken daar anders over en moedigen iedereen aan om te werken aan je ideeën, dromen, doelen en passies, maar uiteraard op een leuke manier met veel plezier!

Maar wat gaan we dan echt doen?

  • We bespreken jouw ideeën/dromen/doelen/passies door middel van één of meerdere gesprekken, doortastende vragen, onze praktische werkwijze en ons eigen ontworpen programma met leuke formulieren.
  • Hierna heb je jouw koers al veranderd in de richting die jij wilt. En we leren je hoe je die koers door kan blijven zetten om jouw ideeën/dromen/doelen/passies te behalen.
  • Met onze samenwerking met ondernemers over de hele wereld kunnen wij je ook letterlijk en figuurlijk de middelen bieden die jij nodig hebt om jouw ideeën/dromen/doelen/passies te behalen.

Nieuwsgierig geworden? Kom met ons een praatje maken of zorg dat wij bij jou langsrijden!
Bekijk ook onze behaalde resultaten bij werkgevers en werknemers. En neem eens een kijkje op onze pagina Workshops & Trainingen.

Waarom gaan we dit doen: Mens & Werkplezier on the road? 
Waarom Mens & Werkplezier? 
Overal waar we komen (zelfs in onze eigen buurt) zijn we altijd nieuwsgierig naar het leven van andere mensen: wat voor werk doet iemand, hoe zit een dag/week in elkaar, hoe leeft die persoon en de belangrijkste vragen: is die persoon blij met zijn (werk)leven en heeft diegene (nog) dromen, ideeën en doelen?
In ons leven zijn we altijd actief (aan het werk) met deze vragen voor onszelf en met anderen. De afgelopen jaren hebben we hier ook ons werk van gemaakt met als resultaat het bedrijf Mens & Werkplezier. We hebben samengewerkt en heel veel leuke gesprekken gevoerd met diverse ondernemers, werkgevers, werknemers, loopbaanklanten, startende ondernemers, en ook met onze familie, vrienden, kennissen en vooral ook onbekenden. De gesprekken begonnen met het achterhalen van deze dromen en doelen en eindigden met een kort en krachtig actieplan om deze dromen en doelen te behalen. En dat geeft ons mega veel (werk)plezier: de mensen in beweging zetten en hen leren hoe ze hun dromen en doelen kunnen behalen! Met onze manier van werken hebben we met veel plezier leuke resultaten behaald!

Waarom On the Road?
Wij houden ervan om nieuwe mensen te leren kennen: nieuwe mensen, nieuwe verhalen, nieuwe dromen, nieuwe ideeën, nieuwe doelen, nieuwe omgevingen, nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten en ga zo maar door. Van al dit ‘nieuws’ worden wij blij en we leren er ongelooflijk veel van! Daarnaast zijn wij nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven, hoe ze werken, hoe het werkplezier is in andere delen van Nederland, Europa en de wereld. Vanaf de start van Mens & Werkplezier waren wij al bezig met hoe we ons werk voor en met iedereen overal op de wereld kunnen uitvoeren. In de afgelopen drie jaar hebben wij veel nieuwe mensen en bedrijven leren kennen waardoor we nu met iedereen overal op de wereld kunnen samen’werken’! Dus, daarom gaan wij On the Road!