Wij


Glenn van den Berg
Drs. (Doctoranders) in Plezier

Wat is mijn verhaal? 
Na het MBO ben ik gestart met HBO, maar ik kwam er al snel achter dat dit niet de goede richting voor mij was. Intussen had ik me op mijn 18e al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voor mijn eigen stukadoorsbedrijf. De keuze HBO-opleiding of verder als ondernemer was snel gemaakt. Doen wat ik toen leuk vond! Ik wilde verder met stukadoren: hard werken, veel regelen en altijd onder de mensen zijn. En ik kan je vertellen, ik hoorde meer verhalen dan dat een kapper hoort. Ik kwam zowel bij werkgevers als bij werknemers en de gesprekken gingen vaak over werk. Ik kreeg veel energie van die gesprekken. Voornamelijk het goed luisteren, het in kaart brengen van de behoeften en het leggen van contacten tussen mensen en bedrijven vond ik geweldig! Ondertussen hebben Nienke en ik onze ideeën en gedachten omgezet in diverse diensten. Ons bedrijf is het werk waar ík blij van wordt!

Wat doe ik nu?
Ik ben iemand die overal kansen en mogelijkheden ziet en vooral kijkt naar mensen wie ze zijn en niet naar wat ze doen of hebben gedaan. Dit loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het mooi als iemand zijn verhaal met mij wil en kan delen. Ik geloof er in dat iedereen zelf de oplossing heeft!

Welke ontwikkeling heb ik gedaan? 
– Consultant Identity Compass
– Communicatiecursussen en gespreksvaardigheden
– Eigenaar stukadoorsbedrijf voor 10 jaar
– HBO-opleiding Vastgoed en Makelaardij
– MBO-opleiding Internationale Handel en Groothandel

 

 

 

Nienke van der Zanden
Drs. (Doctoranders) in Werk

Wat is mijn verhaal?
Als ik ‘s ochtends mensen zie fietsen of rijden naar hun werk, dan vraag ik me vanaf mijn 15e al af: ‘Wat voor werk doen die mensen?’ ‘Hoe ziet hun dag eruit?’ en ‘Waarom hebben die mensen voor dat werk gekozen? Welke motivatie zit erachter?’.
Waar ik ook ben, als ik iemand zie werken in een bepaalde baan of beroep, dan vraag ik me altijd af  ‘Hoe ziet hun dag eruit?’ en ‘Waarom hebben die mensen voor dat werk gekozen? Welke motivatie zit erachter?’ en ‘Ik zou graag eens een dag/week die baan willen uitvoeren’.
Pure interesse en nieuwsgierigheid maakt dit tot mijn passie! 
De informatie die ik vergaar en de ervaring die ik opdoe met deze passie wil ik delen met anderen: delen, informeren, inspireren.  Noem het ‘ervaringsdeskundige in de arbeidsmarkt’, met de nadruk op ervaring.

Wat doe ik nu?
Ik heb ervaren hoe het is om werk te doen wat niet bij mij paste en vooral ervaren wat voor invloed dit had op mijn totale leven en plezier. Van elke ervaring leert men en daarom doe ik nu wat ik leuk vind. Dat is namelijk jou helpen om het werk te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent of nog beter in wilt worden. Dat is waar ik goed in ben! 

Wat heb ik gedaan om te komen waar ik nu ben?
Een plan gemaakt, op papier uitgeschreven en concrete acties uitgevoerd. En verder (recentste ontwikkeling staat bovenaan):
– HR-adviseur bij diverse bedrijven, met name gericht op sollicitatieprocedures en persoonlijke ontwikkeling
– Consultant Identity Compass  
– Cursus vertrouwenspersoon
– Communicatietraining en gesprekstechnieken
– Jaren gewerkt in de uitzendbranche als intercedent en vestigingsmanager. Hier begon mijn kennis van en ervaring in de arbeidsmarkt.
– HBO Facility Management

Hoe werk ik?
Ik ben geïnteresseerd in wie jij bent als mens en wat jou motiveert. Geen vraag is voor mij te gek.